Secțiile de votare din Bălți sunt asigurate cu echipamente de protecție

23

Secțiile de votare din Bălți au fost dotate cu echipament de protecție personal și dezinfectanți. Mai mult ca atât, toți încearcă să păstreze distanța de 1,5 – 2 metri.

Jurnaliștii noștri au vizitat una dintre secțiile de votare din oraș. Membrii biroului poartă măști sau viziere.

Toți alegătorii, ce se prezintă fără măști, sunt asigurați cu acestea la intrare în birou. Reprezentanții biroului electoral, ne-au spus că au mai rămaz rezerve de măști din primul tur, plus au fost alocate și pentru al doilea tur de scrutin.

La intrarea în secția de votare, este verificată temperatura și sunt dezinfectate mâinile.

Secția de votare este dezinfectată și pe parcursul zilei. La fiecare trei ore se șterg mesele, pardoselele cu o soluție antiseptică, iar încăperea este aerisită.

Președinții comisiilor electorale monitorizează respectarea tuturor măsurilor de securitate.

Dacă un alegător a venit la secția de votare fără stilou, îl pot solicita  de la membrii comisiei electorale. Angajații vor oferi un stilou pe care îl vor dezinfecta înainte de vot, după ce alegătorul îl va returna.

Alegătorii spun că nu le este frică de coronavirus, întrucât măsurile de prevenire se respectă. Cu toate acestea sunt și din cei, care nu cred în existența coronavirusului.

Amintim că aztăzi în Moldova, are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Votul se încheie la ora 21:00, după ce toate secțiile de votare își închid ușile și încep numărarea voturilor.

btv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.