Scuarul din fața spitalului din Bălți, aproape renovat

2

Renato Usatîi s-a ținut de cuvânt. Scuarul din fața Spitalului Clinic Bălți, care nu a fost reparat de mai bine de 30 de ani este aproape renovat.

Cu suportul primarului de Bălți au fost pavați 1 700 m.p, au fost reconstruite răzoarele și s-au sădit copaci. Potrivit administrației instituției medicale, în scurt timp, scuarul va fi iluminat și dotat cu bănci și urne.

„În jurul policlinicii erau distruse și prispele. Distanța între plite era mare, se rupeau călcâiele. La cerința instituției medicale, față de domnul primar, ne-a făcut din fondul dumnealui, pentru ca licitația să nu dureze mult, 1700 m.p. de pavaj. Timp de 10 zile, a fost curățit tot locul. În viitorul apropiat am vrea să instalăm bănci și sistem de iluminare nocturnă”, a declarat directorul IMSP Spitalul Clinic  Bălți, Serghei Rotari.

Reparația scuarului vine odată cu deschiderea în incinta spitalului a unui centru național de vaccinare împotriva la Covid-19. Totodată, medicii spun că din cauza trotuarelor vechi unii pacienți se alegeau cu luxații sau traumatisme.

„Am avut cazuri când medicii s-au ales cu o luxație, sau pacienții pe care îi deservim. Și noi medicii, dar și pacienții suntem foarte bucuroși de acestă investiție care s-a făcut. Este o plăcere să vii la serviciu, noi timdem să avem lucruri frumoase în tot orașul”, a spus Aliona Calistru, președintele Comitetului Sindical al IMSP SCB.

Oamenii spun că, acum, scuarul arată bine și este mult mai accesibil.

Amintim că, acum o lună, primarul de Bălți, Renato Usatîi a anunțat că donează 20 de mii de euro pentru renovarea scuarului din fața spitalului.

„Suma de 20 000 EUR pentru pavajul și scuarul din fața spitalului va fi achitată din banii mei personali. Dacă vom merge conform procedurii de achiziție, lucrările vor dura până în noiembrie, dar cetățenii vor veni și mâine la spital, din acest motiv am decis să mă implic personal”, a declarat Renato Usatîi, primar de Bălți.

Lucrările de amenajare a scuarului sunt achitate din fondul primăriei municipale.

nordnews.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.