Locuitorii din Bălți pot alege speciile de arbori care vor fi plantați în preajma locuințelor lor

1

Bălțenii pot alege singuri speciile copacilor, care vor fi sădiți lângă casele lor.

Despre aceasta a anunțat Svetlana Novicova, șefa întreprinderii municipale „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi”.

Potrivit acesteia, locuitorii de la bloc pot decide singuri locul și specia pomului, care va fi plantat în locul celor, care au fost doborâți.

De asemenea, Svetlana Novicova ne-a informat că administrația magazinului Kaufland a achitat pagube, pentru tăierea copacilor din cadrul lucrărilor de construcție a supermarketului. Sursele au fost  transferate într-un cont special pentru spațiile verzi defrișate de-a lungul străzii Lesecico.

Svetlana Novicova a menționat că banii agenților economici pot fi folosiți doar pentru achiziționarea și plantarea copacilor tineri în oraș.

În municipiul Bălți cresc aproximativ 75 de mii de copaci. Majoritatea au fost plantați în urmă cu mai bine de 50 de ani, acești copaci ating o înălțime de 40 de metri. Mulți sunt în stare avariată și prezintă pericol pentru locuitori, iarr specialiștii susțin că aceștia trebuiesc doborâți.

Potrivit Svetlanei Novicova, plantarea copacilor în întreg orașul nu este posibilă, deși întreprinderea o vrea. Adesea firele de comunicații nu sunt în subteran. Legislația nu permite plantarea copacilor în astfel de zone.

btv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.