La târg, bălțenii au fost serviți cu cașcaval francez

45

La târgul din Bălți, oamenii au putut savura din plin gustul și aroma cașcavalului francez. Mai bine de 6 ani în satul Horodiște, raionul Rezina, locuiește și muncește francezul Terry Ernst.

Din laptele moldovenesc, după rețetele franceze, acesta produce câteva tipuri de cașcaval. Bălțenii au avut posibilitatea să încerce celebrele Camembert, Raclette, Debri, cașcavalul cu mucegai, cu usturoi și piper.

Antreprenorul a povestit cum se consumă corect cașcavalul francez. Soiurile tari de cașcaval, trebuie scoase din frigider cu 15 minute înainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Brânza Raclette poate fi folosită la preparearea cartofilor. Acest produs se potrivește perfect cu mâncărurile calde, pentru că devine moale și gustoasă. Celelalte tipuri de cașcaval pot fi consumate cu un pahar de vin roșu sau alb, în funcție de soiul cașcavalului.

Terri Ernst a adăugat că toate brânzeturile pe care le produce nu conțin sare și conservanți. Acesta este un produs natural realizat din laptele moldovenesc.

Antreprenorul din Franța a precizat că fermierii și oamenii de la sate își pot vinde laptele fabricii sale de brânzeturi.

btv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.