La Bălți va fi instalată o placă cu cetățenii de onoare ai orașului

4

La Bălți au avut loc audieri publice cu privire la procedura și criteriile de selectare a cetățenilor pentru oferirea titlului de cetățean de onoare.

La audieri au putut participa toți doritorii. Pentru noul regulament, au fost propuse mai multe modificări: acordarea titlului post-mortem, precum și  oferirea unui premiu bănesc, în sumă de 10 mii de lei cetățenilor de onoare.

Titlul de Cetățean de Onoare a orașului Bălți este conferit persoanelor ale căror activități au marcat în mod deosebit viața orașului, ale cărui merite și talent au servit binelui public.

De obicei, acest titlu este acordat lucrătorilor din cultură, arte, știință, educație sau sănătate. Începând din acest an, lista personaleor nominalizate va include sportivi și antrenori.

De asemenea, titlul de cetățean de onoare a orașului Bălți a fost propus pentru persoanele care s-au evidențiat în activități de stat, publice, sociale, politice și municipale.

Tabla de onoare, pe care vor fi enumerați cetățenii de onoare din Bălți, va fi instalată în centrul orașului, vizavi de parc.

btv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.