DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU ANA-MARIA CELAN : „FIECARE TÂNĂR VA CUNOAȘTE DESPRE OPORTUNITATEA DE A APLICA ANUAL LA CONTUL ACTIV AL TINERILOR, PENTRU A PRIMI SUSȚINERE TEORETICĂ ȘI FINANCIARĂ PENTRU INIȚIATIVELE SALE”

175

Care sunt secretele funcției de contabil? Ați știut că fiecare contabil este diferit în felul său prin activitatea pe care o face? Despre acestea, proiectele pentru tineri de la Bălți și modalitățile de implicare ne vorbește Ana-Maria Celan, contabilă în cadrul Centrului de Instruire și Dezvoltare Personală „Anima”.

Orașul meu : Cum ați devenit contabilă?

Ana-Maria Celan : Părinții m-au inspirat să aleg această meserie, pentru că eram în relații bune cu matematica. Respectiv, am urmat trei ani de studii de licență la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, practica de specialitate, o multitudine de cursuri și doi ani de experiență în ONG. Totodată, m-a marcat foarte mult implicarea în concursuri și școli de vară de antreprenoriat. Cu toate acestea, am rămas plăcut surprinsă de faptul că în Republica Moldova avem o comunitate a contabililor foarte unită. Schimbul de cunoștințe, experiențe și sfaturi aici sunt la ordinea zilei, ceea ce a fost un enorm ajutor pentru o contabilă începătoare ca mine. Din start am fost conștientă de responsabilitatea și volumul de muncă, pe care îl are un contabil – de aceea eram sigură că mă voi regăsi în acest domeniu. Chiar și dacă uneori apar dificultăți, sunt totalmente satisfăcută de alegerea mea. Lucrez într-o organizație de vis cu o echipă, care mă ajută să cresc ca personalitate și profesionist.

Orașul meu : Există un mit, potrivit căruia meseria de contabil înseamnă doar achitarea salariilor angajaților. Atribuțiile contabilului sunt mult mai multe. Ne puteți prezenta cu mai multe amănunte profesia Dumneavoastră?

Ana-Maria Celan : Se spune că fiecare fulg de nea este unic. Vă spun că la fel sunt și contabilii: fiecare este diferit prin condițiile în care lucrează. Forma organizatorico-juridică a companiei, numărul de angajați, operațiunile principale, activele deținute – sunt doar câțiva factori care influiențează munca unui contabil. Și acești factori se schimbă în permanență. Contabilul duce evidența contabilă, monitorizează legislația, este la curent cu modificările care intervin în timp util și este persoana care învață ceva nou chiar și peste 20 ani de activitate. Este responsabil ca statului să îi revină impozitele, angajaților – salariile, iar furnizorilor – banii pentru marfă. Și e important ca aceastea să nu se încurce între ele. Deseori, contabilul deține neformal și funcția de manager financiar, jurist și reprezentant al companiei. Raportarea financiară corectă la SFS, BNS, acționari, donatori și alți stakeholderi este ceva obișnuit pentru un contabil. Corectarea rapoartelor, de asemenea. Dacă administratorul vede direcția spre care tinde compania, atunci contabilul este persoana care va sugera cum, legal, aceasta își poate atinge scopurile, pentru că de contabil depinde libertatea directorului și bunăstraea întreprinderii. Un lucru cert este că un contabil trebuie să aibă o spinare sănătoasă și un caracter ferm. Este o prezentare foarte generalizată, dar cuprinzătoare. Totuși, sunt sigură că colegii mei ar mai puncta foarte multe detalii în această listă.

Orașul meu : Cum vă simțiți și cum reacționați atunci când lucrurile nu merg după plan?

Ana-Maria Celan : În fiecare dimineață îmi schițez planul pe toată ziua și… el niciodată nu corespunde cu realitatea. Deseori apar situații imprevizibile, mini-sarcini, pe care trebuie să le rezolvi în timp scurt, dar care iau timp. Partea bună a situației este că reacționez la fiecare schimbare în plan ca la o provocare, adrenalina în sânge crește productivitatea și ești satisfăcut de munca realizată. Partea mai tristă este că îmi este dificil să lucrez asupra unei sarcini mai mult de trei ore. Am nevoie de mișcare, schimbarea sarcinilor, mai multă diversificare și complexitate a activităților. Este dependența mea. Însă, pentru mine orice provocare este o oportunitate: de a afla ceva nou, de a mă implica, de a deveni mai independentă și flexibilă, de a atinge un scop, pe care nu mi l-aș fi pus niciodată, dacă nu părăseam zona de confort. Dar dacă nu pot sau nu reușesc să gestionez o schimbare în plan, apelez la ajutorul colegilor. Sunt convinsă că orice problemă are cel puțin o soluție.

Orașul meu : „Anima” este o organizație nonprofit, dar care implementează proiecte foarte importante pentru municipiu. Orice proiect are nevoie de bani, mai mulți sau mai puțini. Care a fost bugetul „Anima” în 2020 și de unde obține sursele de finanțare?

Ana-Maria Celan : Acțiunile implementate de AO CIDP ANIMA în 2020 au înregistrat un buget total de 811 156 lei, cu un număr de 1780 beneficiari direcți și 3000 indirecți. În perioada anului 2020 am lucrat asupra a 9 proiecte: 5 proiecte medii, cu finanțare UE și partenerii acesteia, 3 proiecte mici și 1 proiect finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Orașul meu : Ce proiecte vă propuneți în 2021 și ce investiții presupun acestea?

Ana-Maria Celan : În anul 2021, cu siguranță, vom continua implementarea a 3 proiecte, inițiate în 2020. Acestea sunt: # Youth Media Marathon Bălți – cu un buget total de 291 775 lei; # Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative – buget 385 000 lei; # Dotarea studioului pentru realizarea de materiale foto-video – 5295 euro. De asemenea, anul acesta lansăm 2 mini-proiecte privind egalitatea de gen cu un buget total de 2000 euro. „Anima” mai inițiază și un program numit „CATalizator” de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat. Astfel, fiecare tânăr va cunoaște despre oportunitatea de a aplica anual la Contul Activ al Tinerilor, pentru a primi susținere teoretică și financiară pentru inițiativele sale. Organizația planifică o continuitate al programului și identificarea noilor finanțări, pentru următorii ani. Activitățile realizate sunt destinate în special tinerilor, iar pe parcursul anului planificăm să lansăm și alte activități inedite și atractive pentru beneficiarii noștri: concursuri, școli de vară, formări și multe altele. Știrile despre toate proiectele noastre le puteți urmări pe anima.md și facebook.com/CIDPAnima.

Orașul meu : Care sfaturi părintești vă servesc drept motto în activitate și în viață?

Ana-Maria Celan : Am doi părinți excepționali, care mă uimesc de fiecare dată când îi vizitez. Sunt sigură că de la ei am preluat majoritatea calităților, pe care le dețin. Părinții m-au învățat că prin muncă și pasiune poți obține orice îți dorești. Există lucruri accesibile pentru toți oamenii – doar întinde mâna și sunt ale tale. Pe altă parte sunt lucrurile pe care le poți merita doar prin acțiune, insistență, creativitate și gândire strategică. Ei mereu m-au îndemnat să aleg calea mai grea. Aceasta întotdeauna a fost decizia corectă, deoarece pe lângă scopul propus mereu obțineam și o valoare adăugată. Pentru familia noastră, munca este calea spre perfecționare. Acest motto îl aplic și la locul de muncă, și în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.