Blocul „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel decizia CEC privind deschiderea a 146 de secții de votare în străinătate

39

Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea din 8 iunie 2021 a Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind deschiderea a 146 de secții de votare în străinătate.

Am cerut pentru cetățenii noștri din diaspora deschiderea a 190 de secții de votare. Vreau ca toți cetățenii să aibă dreptul să voteze și nimeni să nu le încalce acest drept”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Precizăm că pe 8 iunie, Comisia Electorală Centrală a majorat numărul de secții de votare în străinătate, de la 139 până la 146.

Partidele de dreapta — Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și Alianța pentru Unirea Românilor au numit această decizie jumătăți de măsură și au declarat că o vor contesta la Curtea de Apel.

Cei de la PAS și-au asigurat alegătorii că vor face tot posibilul pentru a majora considerabil numărul de secții de votare pentru diasporă. Participanții unui nou protest de lângă sediul CEC, organizat de PAS, au cerut să fie deschise 198 de secții în străinătate.

Iar Platforma DA intenționează să se adreseze către Procuratură și Serviciul de Informații și Securitate.

newsmaker.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.