Acțiunile poliției din Bălți în lupta cu Covid 19

3
Poliția a fost sesizată din partea mai multor locuitori ai municipiului Bălți, cu privire la nerespectarea măsurilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din partea unor cetățeni iresponsabili care își fac apariția în locurile publice ( stații de așteptare a transportului public, piețe, parcuri, etc.) fără mască de protecție și nerespectând distanța socială.
Comportamentul iresponsabil de care dau dovadă unii locuitori ai mun Bălți, contribuie la creșterea semnificativă a răspândirii infecției Covid – 19 în rândul populației și sporește eforturile depuse de persoanele aflate în prima linie în lupta cu Covid -19 (medici, polițisti).
În acest context angajații Inspectoratului de Poliție Balti, întreprind măsuri de informare și prevenire a răspândirii infecției Covid -19.
Astfel începând de mîine, 16 octombrie, polițiștii vor intensifica acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar cetățenii care nu se vor conforma urmează să fie sancționați conform legislației în vigoare.
Totodată, amintim că, în continuare, este interzisă :
  • aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă;
  • aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
  • părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu;
  • organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise;
  • asigurarea respectării distanței sociale între persoane de minim un metru;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică.
Inspectoratul de Poliţie Bălţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.